Over ons

Flowers are like friends, they bring color to your world

Over ons

The missing sparkle

Wij zijn Luc en Sofie Lavrijsen uit Herk de Stad. Samen baten wij Hoeve Lavrijsen uit. Onze hoofdteelt is de witte asperge tijdens de maanden maart tot en met juni. Tijdens de zomermaanden volgen de bramen en bessen om in de wintermaanden af te sluiten met Grondwitloof. Allemaal boeiende teelten en uitdagingen, maar toch misten wij nog 1 ‘sparkle’.  In de zomer van 2021 waren we toevallig op de ‘right time on the right place’ en hadden we het geluk te mogen kennismaken met een ‘zelfpluk’ bloementuin. We werden er allebei dol enthousiast van en dachten de ontbrekende ‘sparkle’ gevonden te hebben. Zoveel mooie bloemen die zelf, naar eigen keuze en naar believen afgesneden mogen worden: prachtig! Omdat wij voorstander zijn van de leuze ‘Als je vertrouwen geeft, krijg je het ook terug’, was het concept  ‘Op vertrouwen afrekenen’ helemaal op ons lijf geschreven.  


Geef een boer een zaadje en hij teelt er iets moois van. In dit geval een prachtig bloemenveld.
Na wat informatie in te winnen, planten we in het najaar van 2021 de eerste tulpen op een perceel kort aan de boerderij. In het voorjaar van 2022 zouden de lelies, gladiolen, dahlia’s en zonnebloemen de grond langs tulpen vervoegen.
Half maart 2022 stonden de eerste tulpen reeds te pronken in al hun soorten en kleuren. Een beter uithangbord konden wij ons niet wensen.
OP 10 april werd de nieuwsgierigheid en het geduld van vele omwonenden en voorbijgangers beloond. Onze eerste zelfpluktuin opende. Er werd een groot infobord bij de ingang van het veld geplaatst. Hierop kon men de bedoeling en werkwijze van de pluktuin lezen. Er was geen abonnement of lidmaatschap nodig. Dit werd zeer goed onthaald door omwonenden, maar ook passanten en mensen die verder weg wonen.

What's in a name?

De zoektocht naar meer zelfpluktuinen werd ingezet met als resultaat dat we 7 zelfpluktuinen kunnen openen in 2023.

Om een uniform en herkenbaar concept uit te bouwen, opteren we een nieuwe naam en logo voor onze velden. Met enige trots stellen we BOERKET zelfpluktuin, onze nieuwe telg, aan het publiek voor.

Instant Happiness

De BOERKET zelfpluktuinen zijn terug te vinden in Vlaams Brabant en Limburg. Op die manier willen wij iedereen op een heel laagdrempelige manier “Instant Happiness” laten beleven. Want zeg nu zelf: wie wordt daar niet Happy van!?

Indien u de Boerket zelfpluktuin gaat bezoeken, wensen wij u veel plezier. Om het voortbestaan van de pluktuin te garanderen, vragen wij om met respect om te gaan met de tuin , maar ook met het concept ervan! Alvast bedankt!

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails